Benátská restovaná zelenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks mrkev
1 ks kukuřice
1 ks červená paprika
2 hrnky mražený hrášek
podle chuti
3 špetky sůl
1 špetka majoránka
1 špetka oregano
1 špetka koření na pečené kuře
2 špetky mletá sladká paprika
na ozdobu
rukola
podle potřeby
5 lžic extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu je možné použít buď čerstvou zeleninu, jak píši v ingrediencích, nebo lze použít mraženou zeleninovou směs Benátská zelenina (odtud název). Zde se také rozhoduje o době vaření, s čerstvou zeleninou je příprava delší.

  2. Čerstvou zeleninu si pečlivě umyjeme. Kukuřici vyloupeme. Mrkev okrájíme a nakrájíme na malé kostičky. Čím menší kostičky, tím rychleji to bude. Zeleninu dáme vařit na páru. Hrnec s vodou po dně a sítkem, do kterého se zelenina dá, je nutné hlídat, aby bylo stále dost vody.

  3. Po změknutí zeleninu vyjmeme a dáme na pánev s trochou olivového oleje. V ingrediencích je uvedena pouze přibližná dávka. Je to na každém, jak moc oleje tam bude chtít. Olej můžeme samozřejmě dát i normální, ale mně to více chutná takto. Osolíme a okořeníme podle chuti. Pozor však, abychom to nepřehnali. Například oregano je opravdu hodně aromatické. Lehce osmahneme, aby zelenina chytla chuť koření, ale zároveň neztratila tu svoji a případně se nevysušila.

  4. Pokud používáme mraženou zeleninu, tak ji promyjeme teplejší vodou, aby trochu povolila, dáme ji na rozpálený olej a dále již postupujeme stejně jako s čerstvou zeleninou.

  5. Mohlo by se zdát samozřejmostí použít mraženou zeleninu. Vždyť je to přece rychlejší, úspornější a nevím co ještě. Ale nezapomínejme, že trocha práce navíc za tu chuť stojí!

  6. V případě, že jste opravdu masáci (máte rádi maso), tak můžete do zeleniny přidat nakrájenou slaninu, popřípadě šunku.

  7. A ještě jedna rada na závěr. Pokud máte zeleninu k masu, které děláte na pánvi, tak je nejlepší zeleninu osmahnout na výpeku z masa. Je to výborné, chytne to pak tu chuť a nemusí se to dokořenit.

  8. Benátskou restovanou zeleninou podáváme ještě teplou s něčím zeleným navrchu (například s rukolou), aby to bylo hezky barevné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy