Bělehradský řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
300 g brambory
1 ks cibule
6 ks rajče
2 ks zelená paprika
4 ks vepřový řízek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, na okrajích nařízneme a na oleji opečeme. Přendáme je na nahřátý talíř, aby nevychladly.

  2. Cibuli oloupeme a ostatní zeleninu očistíme. Do tuku po pečení masa přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a papriky nakrájené na proužky. Doplníme o spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, za stálého míchání podusíme.

  3. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Vychladlé brambory nakrájíme na kostky, přidáme do směsi, prohřejeme a okořeníme česnekem utřeným se solí.

  4. Bělehradský řízek položíme na talíř, pokryjeme zeleninovou směsí a ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy