Bělehradský řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej 300 g brambory 1 ks cibule 6 ks rajče 2 ks zelená paprika 4 ks vepřový řízek podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu petrželka
Postup Bělehradský řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, na okrajích nařízneme a na oleji opečeme. Přendáme je na nahřátý talíř, aby nevychladly.
Cibuli oloupeme a ostatní zeleninu očistíme. Do tuku po pečení masa přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a papriky nakrájené na proužky. Doplníme o spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, za stálého míchání podusíme.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Vychladlé brambory nakrájíme na kostky, přidáme do směsi, prohřejeme a okořeníme česnekem utřeným se solí.
Bělehradský řízek položíme na talíř, pokryjeme zeleninovou směsí a ozdobíme petrželkou.