Beerox - Bierock recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
1 lžíce olivový olej
250 g polohrubá mouka
1 balíček sušené droždí
0.5 hrnku vlaždá voda
podle chuti
sůl
mletý pepř
rozpuštěné máslo
náplň
1 lžíce ocet
1 ks cibule
1 špetka kmín
250 g mleté hovězí maso
0.5 hlávky bílé zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme, zelí nakrájíme na nudličky. Mleté hovězí osmahneme s cibulkou. V druhém kastrolku uvaříme jemně nastrouhané zelí v menším množství vody, soli, kvalitního octa a kmínu doměkka. Zelí dusíme do vyvaření vody - bez připálení. Když je zelí hotové, zbavíme se případného tuku a vody, znovu osolíme a opepříme podle chuti. Pak zelí smícháme s připraveným masem. Směs necháme vychladnout.

  2. Během chladnutí masové směsi si připravíme těsto na zabalení. Všechny suroviny smícháme na těsto konzistenci těsta na pizzu. Těsto necháme vykynout. Potom těsto vyválíme na tenčí plát, který nakrájíme na čtverce asi 10x10 cm.

  3. Na polovinu připraveného čtverce dáme velkou lžíci masové směsi, přeložíme druhou půlkou těsta a okraje uzavřeme pomocí vidličky. Připravené balíčky necháme znova vykynout a potom pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 až 20 minut nebo dozlatova. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a podáváme s vařenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy