Beer Can Chicken recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kuře
1 plechovka pivo
1 balíček grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením, případně marinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou podle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné kuře postavíme na otevřenou plechovku piva, ze které odstraníme víčko otvoru určeného pro pití a ještě vytvoříme několik děr, aby mohlo pivo lépe pronikat do masa. Doporučuji třetinu piva odlít (nejlépe vypít) - umožní to lepší manipulaci při nasazování kuřete na plechovku, abychom se moc nepolili.

  2. Připravíme si gril na nepřímé grilování, kuře umístíme na spodní rošt a grilujeme cca 1,5 hodiny.

  3. Beer Can Chicken grilované na vlastní plechovce je velmi efektní pro hosty, ale skýtá jedno velké riziko, a to je stabilita kuřete při jeho přemisťování na gril, z grilu a po dobu grilování. Tomuto jevu dokážeme předejít použitím originálního nerezového stojanu na grilování kuřete. Použití tohoto stojanu má další velké výhody. Tou největší je možnost nalít do plechovky jakoukoli možnou tekutinu, na které budeme chtít kuře grilovat - např. víno, marinádu apod. Další nespornou výhodou je další použití vyteklé šťávy z kuřete, která se zachytí na podkladní misce stojanu.

  4. Beer Can Chicken podáváme s chlebem a dobrým pivečkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy