Bártovo ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
0 kostek máslo
2 ks paprika
4 ks cibule
2 ks rajče
15-20 kuliček jalovec
1 kostka masox
200 ml zakysaná smetana
1 svazeček naťová cibulka
750 g vepřové maso
4 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
2 ks maďarská klobása

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Klobásy oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ostatní zeleninu také očistíme, rajčata oloupeme a vše nakrájíme nadrobno.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme máslo a necháme jej rozpustit. Přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak vsypeme maso s klobásami a restujeme. Maso se musí zatáhnout. K masu přidáme zeleninu, trochu podlijeme a přidáme koření s masoxem. Směs necháme dusit, až maso změkne. Do ragú vmícháme zakysanou smetanu a necháme přejít varem.

  3. Bártovo ragú podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší je pečivo, ale můžeme podávat i knedlíky a brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy