Bánovská kyselica recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
1 sklenice mléko
1 ks celer
6 ks mrkev
2 ks petržel
0 kg fazole
3 hrstě houby
2 kostky masox
4 listy bobkový list
10 kuliček nové koření
3 kelímky kysaná smetana
1 balíček kysané zelí
20 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si namočíme fazole a houby. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a dáme vařit společně s kořením, masoxem

  2. a troškou soli. Z kysaného zelí slijeme vodu a schováme ji na později.

  3. Zelí, fazole a houby dáme vařit, ale každou ingredienci zvlášť. Fazole trochu přisolíme. Vývar ze zeleniny slijeme do většího hrnce. Vybereme ze zeleniny koření a nakrájíme ji na menší kousky. Zeleninu přidáme do vývaru. Není nutné dát do vývaru všechno. Osobně dávám všechnu mrkev, dvě petržele a celer nemusím vůbec. Záleží jen na vás.

  4. Do vývaru přidáme scezené houby, zelí a fazole. Fazole můžeme přidat i s částí vody. Smetanu naředíme mlékem a nalijeme do vývaru. Vejce rozklepneme, jemně našleháme, aby nám v polévce zůstaly kousky vajec. Za pomalého míchání přidáme vejce do polévky a zavaříme. Polévku podle chuti osolíme a okyselíme vodou z kysaného zelí.

  5. Bánovskou kyselicu podáváme s čerstvým pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy