Banoffee recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
špetka sůl
80 g máslo
špetka skořice
1 bílek
30 g krupicový cukr
300 g nadrcená sušenka nebo piškot
krém
150 g máslo
6 lžic med
6 lžic smetana ke šlehání
280 g krupicový cukr
na ozdobu
šlehačka
mandle
náplň
4 banán
0 šťáva z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme a propracujeme se sušenkami, bílkem, skořicí, špetkou soli a cukrem. Vytvořenou hmotu vymačkáme do menší obdélníkové formy vyložené pečicím papírem. Korpus zapečeme asi 15 min. v troubě vyhřáté na 175°C.

  2. V pánvi rozpustíme cukr na světlý karamel. Odstavíme, přidáme máslo, med a teplou smetanu a poté na mírném plameni za stálého míchání ještě chvíli zahříváme. Karamelový krém nalijeme do předpečeného korpusu.

  3. Banány oloupeme, rozkrojíme podélně na poloviny, potřeme je lehce citronovou šťávou, aby nehnědly, a rozložíme do ještě teplého krému. Koláč necháme vychladnout a dáme ztuhnout do chladničky, nejlépe přes noc. Před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou a mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy