Banoffee recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto špetka sůl 80 g máslo špetka skořice 1 bílek 30 g krupicový cukr 300 g nadrcená sušenka nebo piškot krém 150 g máslo 6 lžic med 6 lžic smetana ke šlehání 280 g krupicový cukr na ozdobu šlehačka mandle náplň 4 banán 0 šťáva z citronu
Postup Banoffee recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme a propracujeme se sušenkami, bílkem, skořicí, špetkou soli a cukrem. Vytvořenou hmotu vymačkáme do menší obdélníkové formy vyložené pečicím papírem. Korpus zapečeme asi 15 min. v troubě vyhřáté na 175°C.
V pánvi rozpustíme cukr na světlý karamel. Odstavíme, přidáme máslo, med a teplou smetanu a poté na mírném plameni za stálého míchání ještě chvíli zahříváme. Karamelový krém nalijeme do předpečeného korpusu.
Banány oloupeme, rozkrojíme podélně na poloviny, potřeme je lehce citronovou šťávou, aby nehnědly, a rozložíme do ještě teplého krému. Koláč necháme vychladnout a dáme ztuhnout do chladničky, nejlépe přes noc. Před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou a mandlemi.