Banánový likér recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 ml rum
300 g cukr krupice
4 balíčky pudinkový prášek
1 konzerva kondenzované mléko Tatra
2 konzervy kondenzované mléko Salko
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Pudinkové prášky vybereme podle vlastní chuti. Můžeme použít banánový, citronový i smetanový. Prášky rozmícháme s cukrem metličkou ve vodě, aby se při vaření nevytvořily hrudky. Minimální množství vody je 1 litr na 4 pudinky.

  2. Pokud dáváme přednost řidším likérům, vaříme prášky asi v 1,5 l vody.

  3. Směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstavíme.

  4. K uvařenému pudinku přilijeme kondenzované salko, mléko tatra a rum. Směs přelijeme po částech do mixéru a mixujeme asi 2 minuty dohladka.

  5. Hotový likér přelijeme do lahví a uložíme do chladničky. Vyrobíme si tak asi 4 půllitrové lahve.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!