Banánový chléb s ořechy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo na vymazání
1 lžíce strouhanka na vysypání
těsto
250 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
200 g máslo
200 ml mléko
100 g rozinky
6 ks banán
0.5 lžičky mletá skořice
300 g polohrubá mouka
2 lžičky jedlá soda
100 g pekanové ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Banány, cukr a tuk a prášek do pečiva či jedlou sodu rozmačkáme a rozmícháme. Přidáme pekanové či vlašské ořechy nadrobno nasekané, nebo nahrubo mleté, možno i pár hrozinek. Do řádně promíchané směsi vlijeme mléko přidáme špetku soli a špetku skořice, dvě celá vejce a opět promícháme. Hotové těsto je tužší konzistence než na klasickou bábovku.

  2. Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy na bábovku, srnčího hřbetu, na hluboký plech, či pekáč. Pečeme v předehřáté troubě na 170 až 190 °C asi 70 minut. Hotové poznáme tak, že nelepí na vpíchnuté špejli. Nebojte se experimentovat a ubrat či přidat jednotlivé části receptu podle chuti a potřebného množství.

  3. Díky použitým banánům, které mohou být již pomačkané a na slupce hnědé, vydrží tento ve Spojených státech nazývaný banánový chléb i týden a zůstává vláčný. Mexické a černošské děti vítali tento moučník potřený marmeládou, džemem, nebo sladkým burákovým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!