Banánové vepřové maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 dl vývar
1 lžíce cukr krupice
1-2 ks banán
2 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
500 g vepřová plec
0.5 lžičky drcený kmín
1 lžička mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a na pánvi krátce osmahneme.

  2. Osmahnuté maso vložíme do pekáčku, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, papriku a kmín. Podlijeme trochou vývaru a při 170 °C dusíme zhruba 45 minut doměkka.

  3. Když je maso hotové, nakrájíme na kolečka banány, posypeme cukrem a zprudka orestujeme, až cukr zkaramelizuje. Banány pak promícháme s hotovým masem nebo jimi masovou směs poklademe.

  4. Jako přílohu k banánovému vepřovému masu doporučuji bramborovou kaši.

  5. Na recept můžeme použít i kuřecí maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!