Bakoňský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g hovězí kližka
podle chuti
sůl
plnotučná hořčice
drcený kmín
mletý černý pepř
omáčka
2 ks vejce
100 g máslo
500 g cibule
100 g sádlo
250 g rajče
3 ks feferonka
2 ks sterilovaná okurka
podle potřeby
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme, opláchneme, nakrájíme na drobné kostičky a zaprášíme moukou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme, po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme nadrobno. Okurky, rajčata a feferonky nakrájíme také nadrobno.

  2. Nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozpuštěném sádle a másle, potom vložíme maso, přiklopíme pokličkou a maso podusíme, až pustí šťávu a potom podlijeme vodou.

  3. Přidáme nakrájená vařená vejce, okurky, rajčata a feferonky. Omáčku ochutíme trochou kmínu a pepře. Vše řádně povaříme a osolíme. Pro dochucení je možno přidat trochu plnotučné hořčice.

  4. Bakoňský guláš podáváme s těstovinami či chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy