Baklažánová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
5 lžic voda
citronová šťáva
mletý kmín
750 g baklažán

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány oloupeme, pokrájíme na kousky o velikosti asi 2 cm velké, dáme do nádoby na vaření v mikrovlnné troubě, okmínujeme, osolíme, přilijeme vodu, zamícháme, přiklopíme a při plném výkonu vaříme asi 7 až 8 minut.

  2. Po zvukovém signálu necháme 3 minuty dojít.

  3. Změklé kousky baklažánů vložíme do mixéru spolu s olejem, citronovou šťávou a rozmixujeme do pěny. Česnek oloupeme, prolisujeme a ochutíme jím vzniklou pomazánku.

  4. Baklažánovou pomazánku mažeme na topinky, nebo na veku. Zdobíme zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy