Báječná horká čokoláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
0 l mléko
4 ks hřebíček
2 lžíce kakaový prášek
2 ks celá skořice
2 lžičky kukuřičný škrob
podle chuti
pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku nalijeme mléko, přidáme všechno koření (hřebíček, celou skořici, pomerančovou kůru), zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni. Až teprve bude celá kuchyň vonět jako při pečení vánočního cukroví, tak teprve potom mléko stáhneme ze sporáku a přecedíme.

  2. Dáme opět vařit, tentokrát už na prudší plamen, přisypeme kakao, ale opravdu čistý a hořký kakaový prášek, žádné granko nebo něco podobného. Přisypeme ho tolik, aby mléko ztmavlo do barvy tabulky hořké čokolády. Potom přisypeme cukr, může být jakýkoliv, ale nejlepší je třtinový. Metličkou všechno řádně rozmícháme, ať nezůstanou žádné hrudky. Nakonec přidáme škrob, stačí ho asi 2 kávové lžičky na 2 hrnky. Opět řádně rozmícháme, ať nevznikají hrudky. V tuto chvíli celou směs necháme chviličku povařit, až zhoustne (a zhoustne opravdu rychle).

  3. Báječnou horkou čokoládu můžeme servírovat. Podává se za tepla, jinak nám ztuhne na pudink! A nezapomeňte po celou dobu přípravy horkou čokoládu ochutnávat, když něčeho bude moc, stačí zředit dalším mlékem, když něco bude chybět, stačí přisypat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy