Báječná domácí čokoládová zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce kakao
200 ml mléko
300 g cukr krupice
300 ml smetana ke šlehání
poleva
1 lžíce kakao
100 g cukr moučka
100 g vlašské ořechy
na ozdobu
100 g ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu ke šlehání a mléko nejprve zahřejeme na teplotu kolem 60 °C. V misce našleháme žloutky s cukrem krupice a přidáme do horké smetany s mlékem. Buďme ale opatrní, ať se nám smetana a ani žloutky nesrazí! Výsledná směs má mít konzistenci lehce tekutého těsta, respektive hustého sirupu.

  2. Na dochucení zmrzliny použijeme cokoliv, co máme rádi, například hořké kakao, mleté ořechy, vanilkovou tresť nebo ovoce rozmačkané s cukrem. Vybrané přísady lehce vmícháme do zmrzliny a potom vložíme zmrzlinu do mrazáku.

  3. Výhodou domácí čokoládové zmrzliny je, že do ní můžeme přidat libovolné množství kakaa. Můžeme si tak vyrobit i hořké čokoládové potěšení.

  4. K čokoládové zmrzlině se nejlépe hodí oříšková a vanilková poleva. Smícháme cukr moučka s kakaem, po lžičkách přidáváme horkou vodu a doplníme nasekanými oříšky. Pokud se nám na zdobení nechce vyrábět čokoládová poleva, použijeme na zdobení pikao.

  5. Báječnou domácí čokoládovou zmrzlinu podáváme ozdobenou polevou a pohár můžeme ještě dozdobit podle chuti a fantazie. Jako variaci můžeme přidat rybízovou zmrzlinu a pohár čerstvým rybízem i dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy