Badyánové maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžička solamyl
1 ks cibule
1 ks bílek
1 hrst kedlubna
400 g maso
1 lžička badyán
1 špetka podravka
1 lžíce bílé víno
1 lžička sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso dle vlastního výběru nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a smícháme s rozšlehaným bílkem. Maso necháme chvíli uležet.

  2. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, badyán a prudce opečeme, potom cibuli s kořením vyjmeme a dáme stranou. Na pánev dáme maso, opečeme, přidáme jemně nakrájenou kedlubnu, osmahneme, podlijeme, vrátíme cibuli s kořením a chvilku dusíme.

  3. V hrnku smícháme sojovou omáčku, podravku, solamyl a 2 lžíce vody, promícháme a vlijeme na maso, zamícháme, snížíme teplotu, přikápneme pár kapek oleje a stáhneme z ohně.

  4. Badyánové maso podáváme s vlasovými nudlemi nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy