Bačovská parenica se šunkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g olej
40 g máslo
120 g šunka
30 g hladká mouka
30 g višňový kompot
320 g parenica neuzená
200 g jablko (golden delicius)

Postup přípravy receptu

  1. Parenicu nařežeme na plátky. Mezi plátky vložíme plátky šunky, obalíme je v mouce a na rozpáleném oleji je opečeme dozlatova.

  2. Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na hezké silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky na něm opečeme dorůžova.

  3. Před podáváním klademe opečená jablka na parenicu. Zdobíme s celou višní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy