Bacardi Cocktail recept
Apetit ReceptyPostup Bacardi Cocktail recept
Postup přípravy receptu
-
Šejkr naplníme do třetiny až poloviny ledem. Koktejlovou sklenku vychladíme v mrazáku. Slijeme vodu z šejkru nebo vyměníme led za nový - záleží na kvalitě ledu a jeho velikosti, stejně jako na teplotě místnosti, větší led vyjmutý právě
z výrobníku taje pomaleji. Šejkr musí být důkladně vychlazený.
Do šejkru odměříme všechny suroviny a pečlivě ho uzavřeme. Nápoj protřepeme a nalijeme ho přes sítko šejkru nebo strainer do sklenky. Délka třepání má vliv na konzistenci. Čím déle budeme šejkrovat a čím více ledu bude v šejkru, tím spíše se na povrchu nápoje objeví ledová krusta, kterou má někdo v oblibě a jiný naopak nemá rád.
Bacardi Cocktail podáváme s koktejlovým ubrouskem.