Arménské zapékané vepřové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 kelímek majonéza
30 dkg eidam
500 g vepřové maso
olej na vymazání
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
máslo
rozinky
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček lehce vymažeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme. Troubu předehřejeme na 150 °C.

  2. Z vepřového masa (kýta, plec) nakrájíme tenké malé medailonky, které klademe těsně vedle sebe na dno pekáče. Vepřové mírně osolíme, opepříme a hustě zasypeme kolečky cibule. Pak na maso nalijeme majonézu a povrch posypeme sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě asi 30 minut. Povrch sýra musí být růžový. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli stát, pak nakrájíme na čtverce.

  3. Zatím si uvaříme podle návodu rýži. V pánvi rozpustíme máslo a rozinky na něm osmahneme. Rozinky smícháme s uvařenou rýží.

  4. Arménské zapékané vepřové podáváme s rozinkovou rýží. Tato neobvyklá kombinace je velice zajímavá a chutná. Kdo nemá rád hrozinky, může je nahradit kostkami ananasu nebo dušenými jablky či zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy