Arašídové hřebínky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
náplň
1 ks vejce
mletá sladká paprika
200 g solené arašídy
na potření
1 ks žloutek
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme na plát o tloušťce asi 3 mm. Nakrájíme ho ostrým nožem na devět čtverců o straně asi 10 cm.

  2. Arašídy pomeleme a dobře smícháme s vejcem a paprikou.

  3. Doprostřed každého čtverce dáme hromádku náplně, okraje potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody, v polovině přehneme a zlehka přimáčkneme.

  4. Na straně, kde jsou okraje spojené, nakrojíme těsto několikrát ostrým nožem a hřebínky trochu prohneme směrem ven, aby se zoubky rozevřely.

  5. Uložíme na vymazaný plech, hřebínky potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C dozlatova.

  6. Arašídové hřebínky podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy