Arašídové cukroví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
150 g cukr
2 lžíce máslo
350 g arašídy
poleva
500 g hořká čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Cukr smícháme se 60 ml vody a nalijeme do hrnce. Při střední teplotě uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme, dokud cukr nezačne hnědnout. Arašídy nasypeme do cukrového sirupu a mícháme, dokud nevytvoří pevnou hmotu.

  2. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a potřeme hmotou. Necháme zchladnout.

  3. Čokoládovou polevu rozpustíme za stálého míchání v horké vodní lázni. Necháme trochu zchladnout.

  4. Tekutou polevu nalijeme na krokant a necháme zchladnout. Arašídové cukroví vyklopíme z formy a nakrájíme na kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy