Arancini alla Palermitana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 plechovka rajče
2 lístky bazalka
1 lžíce šafrán
50 g mozzarella
mletý pepř
70 g mleté hovězí maso
50 g vařená šunka
1 sklenka hovězí vývar
20 g mražený hrášek
200 g rýže arborio
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olivový olej
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži podle návodu na obalu.

  2. Na troše oleji osmahneme nasekanou cibuli a šunku. Přidáme rýži, lžičku šafránu, promícháme a necháme vychladnout.

  3. Připravíme si ragú z mletého hovězího masa. Na kapce oleji osmahneme cibuli. Přidáme maso a restujeme do zhnědnutí. Přidáme hrášek, rajčata v plechovce, sklenku hovězího vývaru a dusíme alespoň hodinu. Během dušení maso ochutíme solí a pepřem. Ke konci vaření přidáme bazalku. Hovězí ragů necháme vychladnout.

  4. Vychladlé ragú smícháme s rýží, mozzarellou a vytvarujeme kuličky. Rýžové kuličky obalíme v trojobalu a restujeme je v rozehřátém tuku dozlatova. Arancini alla Palermitana klademe na papírkovou utěrkou, abychom odsáli přebytečný tuk.

  5. Arancini alla Palermitana podáváme jen tak nebo s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy