Arancini alla Palermitana recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 plechovka rajče 2 lístky bazalka 1 lžíce šafrán 50 g mozzarella mletý pepř 70 g mleté hovězí maso 50 g vařená šunka 1 sklenka hovězí vývar 20 g mražený hrášek 200 g rýže arborio trojobal vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby olivový olej olej na smažení
Postup Arancini alla Palermitana recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme rýži podle návodu na obalu.
Na troše oleji osmahneme nasekanou cibuli a šunku. Přidáme rýži, lžičku šafránu, promícháme a necháme vychladnout.
Připravíme si ragú z mletého hovězího masa. Na kapce oleji osmahneme cibuli. Přidáme maso a restujeme do zhnědnutí. Přidáme hrášek, rajčata v plechovce, sklenku hovězího vývaru a dusíme alespoň hodinu. Během dušení maso ochutíme solí a pepřem. Ke konci vaření přidáme bazalku. Hovězí ragů necháme vychladnout.
Vychladlé ragú smícháme s rýží, mozzarellou a vytvarujeme kuličky. Rýžové kuličky obalíme v trojobalu a restujeme je v rozehřátém tuku dozlatova. Arancini alla Palermitana klademe na papírkovou utěrkou, abychom odsáli přebytečný tuk.
Arancini alla Palermitana podáváme jen tak nebo s přílohou podle chuti.