Arabská polévka harira recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l vývar
1 ks cibule
1 ks celer
1 ks mrkev
0 lžiček zázvor
0 lžiček kurkuma
120 g cizrna
2 ks červená paprika
120 g červená čočka
2 konzervy konzervovaná rajčata
400 g jehněčí maso
podle chuti
sůl
citron
1 lžíce bylinky
0 lžiček římský kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
3 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky nasekáme na jemno. Vykostěné čisté jehněčí maso nakrájíme na kostky a rukama vmasírujeme sůl s pepřem. Cibuli, řapíkatý celer a mrkev oloupeme (oškrábeme) a nakrájíme na kostičky. Červenou papriku nakrájíme také na kostičky.

  2. Do většího hliněného nebo polévkového hrnce dáme olej a osmažíme na něm cibuli do zlatavé barvy. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny, po chvilce smažení vhodíme pokrájené maso a veškeré koření. Promícháme a po puštění trochy šťávy, přidáme rajčata a vývar nebo vodu. Arabskou polévku harira vaříme do změknutí masa. Jelikož jsem použila propláchnutou čočku i cizrnu z plechovky, přidáme je před koncem vaření. Polévku dochutíme bylinkami a citronovou šťávou.

  3. Arabskou polévku harira podáváme horkou s arabským chlebem. Do hotové polévky můžeme ještě přidat hrst uvařené rýže nebo těstovin, tuto přílohu přidáváme přímo do talíře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy