Arabská polévka harira recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l vývar 1 ks cibule 1 ks celer 1 ks mrkev 0 lžiček zázvor 0 lžiček kurkuma 120 g cizrna 2 ks červená paprika 120 g červená čočka 2 konzervy konzervovaná rajčata 400 g jehněčí maso podle chuti sůl citron 1 lžíce bylinky 0 lžiček římský kmín mletý černý pepř podle potřeby 3 lžíce olivový olej
Postup Arabská polévka harira recept
Postup přípravy receptu
-
Bylinky nasekáme na jemno. Vykostěné čisté jehněčí maso nakrájíme na kostky a rukama vmasírujeme sůl s pepřem. Cibuli, řapíkatý celer a mrkev oloupeme (oškrábeme) a nakrájíme na kostičky. Červenou papriku nakrájíme také na kostičky.
Do většího hliněného nebo polévkového hrnce dáme olej a osmažíme na něm cibuli do zlatavé barvy. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny, po chvilce smažení vhodíme pokrájené maso a veškeré koření. Promícháme a po puštění trochy šťávy, přidáme rajčata a vývar nebo vodu. Arabskou polévku harira vaříme do změknutí masa. Jelikož jsem použila propláchnutou čočku i cizrnu z plechovky, přidáme je před koncem vaření. Polévku dochutíme bylinkami a citronovou šťávou.
Arabskou polévku harira podáváme horkou s arabským chlebem. Do hotové polévky můžeme ještě přidat hrst uvařené rýže nebo těstovin, tuto přílohu přidáváme přímo do talíře.