Aquadito de polo - peruánská kuřecí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
3 ks brambory
1 ks cibule
4 lžíce olivový olej
1 ks červená paprika
8 ks kuřecí křídla
1 konzerva zelený hrášek
1 lžička mletý černý pepř
10 cl bílá rýže
1 lžíce drcené chilli
2 ks cukrová kukuřice
1 balíček zelený koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křídla opláchneme, ochutíme solí a pepřem. Olivový olej rozehřejeme ve větším hrnci s tlustším dnem. Přidáme nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek, chilli a dusíme, až cibule zesklovatí, stačí asi 2 minuty. Potom přidáme kuřecí křídla a osmažíme je, až kůže začne hnědnout. Do hrnce nalijeme asi 1,5 l vařící vody a vložíme očištěné cukrové kukuřice v celku.

  2. Ze svazku koriandru posekáme jemné lístky nadrobno a hrubé stvoly necháme svázané a vložíme do hrnce pro vyvaření. Jemné lístky přidáme před ukončením varu asi 10 minut. Vaříme 1 hodinu. Následně vyndáme kukuřici, nožem okrájíme semena po délce košťálu a vložíme je do polévky. Vyndáme vyvařený svazek koriandru a vyhodíme.

  3. Přidáme hrášek, nakrájenou papriku a brambory, vsypeme rýži a vaříme asi 20 minut. Asi 10 minut před koncem varu přidáme do peruánské polévky nasekané čerstvé koriandrové lístky, dochutíme solí a necháme dovařit. Případně dolijeme vařící vodu, aby polévka nebyla moc hustá.

  4. Peruánskou kuřecí polévku podáváme horkou. Polévka je výborná i jako hlavní jídlo. Z uvedeného množství surovin by mělo být celkové množství polévky asi 3 litry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy