Aquadito de polo - peruánská kuřecí polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžička sůl 3 ks brambory 1 ks cibule 4 lžíce olivový olej 1 ks červená paprika 8 ks kuřecí křídla 1 konzerva zelený hrášek 1 lžička mletý černý pepř 10 cl bílá rýže 1 lžíce drcené chilli 2 ks cukrová kukuřice 1 balíček zelený koriandr
Postup Aquadito de polo - peruánská kuřecí polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křídla opláchneme, ochutíme solí a pepřem. Olivový olej rozehřejeme ve větším hrnci s tlustším dnem. Přidáme nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek, chilli a dusíme, až cibule zesklovatí, stačí asi 2 minuty. Potom přidáme kuřecí křídla a osmažíme je, až kůže začne hnědnout. Do hrnce nalijeme asi 1,5 l vařící vody a vložíme očištěné cukrové kukuřice v celku.
Ze svazku koriandru posekáme jemné lístky nadrobno a hrubé stvoly necháme svázané a vložíme do hrnce pro vyvaření. Jemné lístky přidáme před ukončením varu asi 10 minut. Vaříme 1 hodinu. Následně vyndáme kukuřici, nožem okrájíme semena po délce košťálu a vložíme je do polévky. Vyndáme vyvařený svazek koriandru a vyhodíme.
Přidáme hrášek, nakrájenou papriku a brambory, vsypeme rýži a vaříme asi 20 minut. Asi 10 minut před koncem varu přidáme do peruánské polévky nasekané čerstvé koriandrové lístky, dochutíme solí a necháme dovařit. Případně dolijeme vařící vodu, aby polévka nebyla moc hustá.
Peruánskou kuřecí polévku podáváme horkou. Polévka je výborná i jako hlavní jídlo. Z uvedeného množství surovin by mělo být celkové množství polévky asi 3 litry.