Anýzová srdíčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání těsto sůl 2 ks vejce 250 g cukr moučka 300 g hladká mouka 1 lžíce třešňovice 1 lžíce mletý anýz na ozdobu anýzová semínka
Postup Anýzová srdíčka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce za postupného přidávání moučkového cukru našleháme metlou do tuhého krému. Potom opatrně přidáme třešňovici, mletý anýz, mouku a sůl. Nejprve hnětačem a potom rukama zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme odležet.
Na pomoučeném vále z těsta vyválíme asi 4 mm silný plát a vykrájíme z něj srdíčka. Plechy silně vymažeme tukem, posypeme anýzovými semínky a srdíčka na ně opatrně rozložíme. Při pokojové teplotě necháme zhruba 12 hodin zaschnout.
Po této době upečeme srdíčka při 150 °C přibližně 15 až 20 minut.
Upečená anýzová srdíčka necháme vychladnout. Pak je můžeme uskladnit nebo servírovat.