Anýzová srdíčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
těsto
sůl
2 ks vejce
250 g cukr moučka
300 g hladká mouka
1 lžíce třešňovice
1 lžíce mletý anýz
na ozdobu
anýzová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce za postupného přidávání moučkového cukru našleháme metlou do tuhého krému. Potom opatrně přidáme třešňovici, mletý anýz, mouku a sůl. Nejprve hnětačem a potom rukama zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme odležet.

  2. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme asi 4 mm silný plát a vykrájíme z něj srdíčka. Plechy silně vymažeme tukem, posypeme anýzovými semínky a srdíčka na ně opatrně rozložíme. Při pokojové teplotě necháme zhruba 12 hodin zaschnout.

  3. Po této době upečeme srdíčka při 150 °C přibližně 15 až 20 minut.

  4. Upečená anýzová srdíčka necháme vychladnout. Pak je můžeme uskladnit nebo servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy