Anubisův šleh recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 kostka masox
1 kg kuřecí prsa
4 lžíce sójová omáčka
1 plechovka sterilované žampiony
1 hrst sterilovaná kukuřice
2 lžičky mletá sladká paprika
chilli omáčka
200 g barevná paprika
podle chuti
2 lžíce olej
sůl
mletý pepř
2-3 lžíce tmavá instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci rozpustíme 2 lžíce sádla. Necháme zpěnit najemno nakrájenou větší cibuli. Přidáme na kousky nakrájené kuřecí prsíčka, osolíme, opepříme a posypeme sladkou, červenou paprikou a grilovacím kořením. Prsíčka orestujeme.

  2. Přidáme 4 polévkové lžíce sójové omáčky a kostku masoxu. Vše zalijeme vodou tak, aby bylo maso zhruba 1 cm pod vodou a dobře promícháme. Anubisův šleh necháme vařit asi 15 minut. Přidáme 3 - 4 lžíce tmavé jíšky na zahuštění, lžíci másla pro zjemnění chuti a přiměřeně ostré chilli omáčky. Vše promícháme a necháme vařit asi 5 minut. Vypneme plamen, přidáme na nudličky nakrájenou červenou a zelenou papriku, hrst sterilované kukuřice, plátky žampionů, zakryjeme pokličkou a necháme dojít.

  3. Anubisův šleh podáváme s přílohou podle chuti. Hodí se rýže, hranolky, krokety, americké brambory, bramborová kaše postačí i čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy