Anubisův šleh recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 kostka masox 1 kg kuřecí prsa 4 lžíce sójová omáčka 1 plechovka sterilované žampiony 1 hrst sterilovaná kukuřice 2 lžičky mletá sladká paprika chilli omáčka 200 g barevná paprika podle chuti 2 lžíce olej sůl mletý pepř 2-3 lžíce tmavá instantní jíška
Postup Anubisův šleh recept
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci rozpustíme 2 lžíce sádla. Necháme zpěnit najemno nakrájenou větší cibuli. Přidáme na kousky nakrájené kuřecí prsíčka, osolíme, opepříme a posypeme sladkou, červenou paprikou a grilovacím kořením. Prsíčka orestujeme.
Přidáme 4 polévkové lžíce sójové omáčky a kostku masoxu. Vše zalijeme vodou tak, aby bylo maso zhruba 1 cm pod vodou a dobře promícháme. Anubisův šleh necháme vařit asi 15 minut. Přidáme 3 - 4 lžíce tmavé jíšky na zahuštění, lžíci másla pro zjemnění chuti a přiměřeně ostré chilli omáčky. Vše promícháme a necháme vařit asi 5 minut. Vypneme plamen, přidáme na nudličky nakrájenou červenou a zelenou papriku, hrst sterilované kukuřice, plátky žampionů, zakryjeme pokličkou a necháme dojít.
Anubisův šleh podáváme s přílohou podle chuti. Hodí se rýže, hranolky, krokety, americké brambory, bramborová kaše postačí i čerstvý chléb.