Ananasovo-třešňový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
80 g cukr krupice
90 g hladká mouka
5 lžic horká voda
krém
100 ml voda
200 g tvaroh měkký
100 g cukr moučka
15 g želatina
150 ml smetana ke šlehání
na ozdobu
1 balíček čiré dortové želé
1 miska vypeckované třešně
1 miska kostičky ananasu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme si bílky od žloutků. Polovinu cukru, horkou vodu a žloutky vyšleháme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh, obě hmoty spojíme a lehce vmícháme prosátou mouku.

  2. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 45 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout a až studené vyklopíme. Z hliníkové fólie uděláme pás široký 8 cm a korpus jím obalíme.

  3. Tvaroh vymícháme s cukrem a ušlehanou šlehačkou. Želatinu namočíme do studené vody a asi po deseti minutách bobtnání přivedeme téměř k bodu varu. Ještě horkou želatinu vlijeme do připravené tvarohové hmoty, důkladně promícháme a rozetřeme na upečený korpus. Dáme alespoň na hodinu do lednice ztuhnout.

  4. Ananasem ozdobíme střed dortu a dokola rozložíme ozdobně rozpůlené třešně. Celé přelijeme dortovým želé, připraveným dle návodu a opět dáme ztuhnout do lednice.

  5. Alobal sundáme těsně před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy