Ananasovo-třešňový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 80 g cukr krupice 90 g hladká mouka 5 lžic horká voda krém 100 ml voda 200 g tvaroh měkký 100 g cukr moučka 15 g želatina 150 ml smetana ke šlehání na ozdobu 1 balíček čiré dortové želé 1 miska vypeckované třešně 1 miska kostičky ananasu
Postup Ananasovo-třešňový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme si bílky od žloutků. Polovinu cukru, horkou vodu a žloutky vyšleháme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh, obě hmoty spojíme a lehce vmícháme prosátou mouku.
Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 45 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout a až studené vyklopíme. Z hliníkové fólie uděláme pás široký 8 cm a korpus jím obalíme.
Tvaroh vymícháme s cukrem a ušlehanou šlehačkou. Želatinu namočíme do studené vody a asi po deseti minutách bobtnání přivedeme téměř k bodu varu. Ještě horkou želatinu vlijeme do připravené tvarohové hmoty, důkladně promícháme a rozetřeme na upečený korpus. Dáme alespoň na hodinu do lednice ztuhnout.
Ananasem ozdobíme střed dortu a dokola rozložíme ozdobně rozpůlené třešně. Celé přelijeme dortovým želé, připraveným dle návodu a opět dáme ztuhnout do lednice.
Alobal sundáme těsně před podáváním.