Ananasovo-jablečný džem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1200 g jablko
250 ml voda
1200 g ananas
400 g kiwi
2 ks citron (šťáva)
1300 g želírovací cukr
1 ks citron (kůra)

Postup přípravy receptu

  1. Ananas okrájíme a dužinu nařežeme na kostky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nahrubo nastrouháme. Kiwi oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Jedno kiwi, které budeme přidávát jako poslední, nakrájíme na plátky. Oloupanou citronovou kůru nakrájíme na kostičky.

  2. Veškeré ingredience vložíme do hrnce, přilijeme vodu i citronovou šťávu a uvedeme do varu. Zmírníme plamen a pozvolna 20 minut za občasného míchání necháme provařit.

  3. Přisypeme želírovací cukr a za stálého míchání uvedeme do varu. Vaříme 8 minut. Pak přidáme poslední plátkové kiwi a krátce povaříme.

  4. Odstavíme, sebereme pěnu a směsí na ananasovo-jablečný džem plníme nahřáté sklenice. Ihned zavíčkujeme a zabalené do deky necháme do druhého dne vychladnout.

  5. Důležité - delším varem džem ztrácí želírovací schopnost!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy