Amišské skořicové roládky s karamelem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička sůl
4 ks vejce
0.7 hrnku máslo
14 g droždí
2 lžičky cukr krupice
0.7 hrnku cukr krupice
3 hrnky hladká mouka
3 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek teplá voda
1 hrnek bramborová kaše
poleva
1 špetka sůl
115 g máslo
0.3 hrnku mléko
2 hrnky cukr moučka
1 lžička vanilková esence
1 hrnek hnědý cukr
náplň
6 lžic máslo
2 lžíce mletá skořice
1 hrnek hnědý cukr

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrobíme droždí do hrnku, ocukrujeme 2 lžičkami cukru a zalijeme teplou vodou. Necháme vzejít kvásek. Na těsto smícháme všechny přísady a nakonec vmícháme kvásek. Těsto dobře zpracujeme, přikryjeme mísu s těstem utěrkou a necháme vykynout 2 hodiny.

  2. V malé misce smícháme hnědý cukr a skořici. Jakmile těsto vykyne, rozválíme ho na obdélník tlustý asi 0,6 mm. Obdélník potřeme rozpuštěným máslem a posypeme skořicovou směsí. Těsto srolujeme do rolády a krájíme ji na 2,5 cm tlusté plátky. Plech vymažeme máslem a klademe nakrájené roládky asi 2,5 cm od sebe. Necháme kynout asi 75 minut. Amišské skořicové roládky s karamelem pečeme při 180 °C po dobu 20 - 25 minut nebo dozlatova.

  3. Na karamelovou polevu rozpustíme máslo s hnědým cukrem a solí. Vaříme po dobu 2 minut a stále mícháme. Přidáme mléko. Odstavíme a přidáme vanilku. Necháme vychladnout a přidáme cukr moučku. Vychladlé rolády polijeme vychladlou polevou.

  4. Amišské skořicové roládky s karamelem podáváme s bílou kávou, čajem či s mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy