Amišské skořicové roládky s karamelem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička sůl 4 ks vejce 0.7 hrnku máslo 14 g droždí 2 lžičky cukr krupice 0.7 hrnku cukr krupice 3 hrnky hladká mouka 3 hrnky polohrubá mouka 1 hrnek teplá voda 1 hrnek bramborová kaše poleva 1 špetka sůl 115 g máslo 0.3 hrnku mléko 2 hrnky cukr moučka 1 lžička vanilková esence 1 hrnek hnědý cukr náplň 6 lžic máslo 2 lžíce mletá skořice 1 hrnek hnědý cukr
Postup Amišské skořicové roládky s karamelem recept
Postup přípravy receptu
-
Rozdrobíme droždí do hrnku, ocukrujeme 2 lžičkami cukru a zalijeme teplou vodou. Necháme vzejít kvásek. Na těsto smícháme všechny přísady a nakonec vmícháme kvásek. Těsto dobře zpracujeme, přikryjeme mísu s těstem utěrkou a necháme vykynout 2 hodiny.
V malé misce smícháme hnědý cukr a skořici. Jakmile těsto vykyne, rozválíme ho na obdélník tlustý asi 0,6 mm. Obdélník potřeme rozpuštěným máslem a posypeme skořicovou směsí. Těsto srolujeme do rolády a krájíme ji na 2,5 cm tlusté plátky. Plech vymažeme máslem a klademe nakrájené roládky asi 2,5 cm od sebe. Necháme kynout asi 75 minut. Amišské skořicové roládky s karamelem pečeme při 180 °C po dobu 20 - 25 minut nebo dozlatova.
Na karamelovou polevu rozpustíme máslo s hnědým cukrem a solí. Vaříme po dobu 2 minut a stále mícháme. Přidáme mléko. Odstavíme a přidáme vanilku. Necháme vychladnout a přidáme cukr moučku. Vychladlé rolády polijeme vychladlou polevou.
Amišské skořicové roládky s karamelem podáváme s bílou kávou, čajem či s mlékem.