Americký těstovinový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
100 g šunka
1 lžíce kapary
20 ks olivy
100 ml olivový olej
4 lžíce sekaná petrželka
0.5 lžičky mletý pepř
1 ks červená paprika
3 lžíce citronová šťáva
1 ks zelená paprika
1 lžíce čerstvá bazalka
1 ks červená cibule
1 lžíce balsamikový ocet
300 g vařené červené fazole
400 g těstoviny (mašličky, spirálky, vrtulky)
1 šálek míchaná zelenina (kukuřice, hrášek, mrkev)
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do vody, kterou nesléváme, ale necháme ji všechnu nasáknout do fazolí. Poté dáme červené fazole vařit, po 20-30 minutách procedíme a necháme okapat.

  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme vystydnout.

  3. Červenou cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Papriky rozkrojíme, zbavíme jadérek, nitek a nakrájíme na kostičky. Olivy rozpůlíme, česnek oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na nudličky.

  4. Šálek míchané zeleniny uvaříme v osolené vodě doměkka a propláchneme studenou vodou.

  5. Do mísy dáme vařené červené fazole, studené těstoviny, vmícháme jemně nasekanou cibuli, kostičky paprik, vařenou zeleninu, olivy, kapary, prolisovaný česnek, nudličky šunky a sekané bylinky.

  6. Vše ochutíme solí, mletým pepřem, zalijeme olejem, octem a citronovou šťávou.

  7. Těstovinový salát promícháme, dáme vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!