Alsaský cibulový koláč recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

slanina
3 stroužky česnek
sůl
1 špetka sůl
cibule
1 dl voda
0,75 kostek droždí
1 lžíce olivový olej
400 g hladká mouka
mletý černý pepř
čerstvý kravský sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, droždí, nalijeme vodu a olivový olej a vypracujeme těsto. Přikryjeme těsto fólií a necháme hodinu kynout v lednici

  2. Mezitím si rozehřejeme pánev a orestujeme na ní nakrájenou slaninu a cibuli

  3. Do čerstvého sýru přidáme sůl, pepř a nakrájené 3 stroužky česneku zbavené klíčku

  4. Vykynuté těsto rozválíme, přendáme na plech, potřeme ochuceným sýrem a posypeme směsí cibule a slaniny. Plech dáme do rozehřáté trouby a pečeme asi 5 minut při 220 °C

  5. Upečený alsaský koláč nakrájíme a podáváme ideálně se sklenicí bílého vína

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!