Alpské makarony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
2 ks cibule
300 ml smetana
300 g sýr
mletý černý pepř
500 g makarony

Postup přípravy receptu

  1. Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu a necháme okapat

  2. Mezitím si oloupeme cibuli, nasekáme ji najemno a na másle ji osmažíme dozlatova. Troubu předehřejeme na 190°C. Sýr nastrouháme

  3. Smetanu přivedeme k varu, vsypeme 100 g strouhaného sýra a dobře promícháme. Těstoviny smícháme s dalšími 100 g sýra, osolíme, opepříme a dáme do vymazaného pekáčku. Přelijeme připravenou sýrovou omáčkou, posypeme zbývajícím sýrem, osmaženou cibulí a zakryté zapékáme, dokud se sýr nerozpustí

  4. Alpské těstoviny ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!