Alpská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
50 g máslo
500 g brambory
1 ks cibule
1 ks pórek
2 ks mrkev
150 g eidam
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletý muškátový oříšek
čerstvá majoránka
podle potřeby
kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Pór umyjeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. V hrnci na rozehřátém másle opečeme všechnu zeleninu. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme ho do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme asi 15 minut. Mezitím nastrouháme sýr, polovinu z něj dáme do hrnce, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, kořením a majoránkou. Dovaříme doměkka.

  3. Alpskou polévku rozdělíme na talíře a jednotlivé porce posypeme zbylým sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy