Akuma plátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg šunka
500-750 ml voda
2 kostky masox
olej na smažení
4-5 plátků vepřová kotleta
3 ks cibule (větší)
15 dkg sýr (plátkový)

Postup přípravy receptu

  1. Z vody a masoxu si připravíme v menším hrnci vývar.

  2. Kotlety podle potřeby vykostíme, omyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a kotlety zprudka osmahneme, jen aby se pořádně zatáhly. Pak je vyjmeme, uložíme do tepla a na výpeku ji necháme zesklovatět. Cibuli vyndáme a na pánev vložíme opět kotlety. Podlijeme je vývarem a necháme pomalu dusit.

  3. Když kotlety trochu změknou, přisypeme cibuli, opět podlijeme a pokračujeme v dušení. Na téměř měkké kotlety rozložíme plátky šunky, opět podlijeme a dusíme, dokud nezačne šunka lehce červenat. Pak je poklademe plátky sýru, podle potřeby podlijeme a už jen dusíme, dokud se sýr nerozteče (případně nezačne červenat - podle druhu sýra).

  4. Hotové maso podáváme s bramborovou kaší a přeléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy