Afeliu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule olivový olej 1 sklenice červené víno 3 lžičky semena koriandru 500 g vepřové maso 2 sklenice burgur podle chuti koření
Postup Afeliu recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kostky.
V kastrolu nebo pánvi rozehřejeme olej, vsypeme maso a opražíme jej. Semínka koriandru rozdrtíme a nasypeme na maso. Vše promícháme, vlijeme červené víno, přidáme sůl, koření a promícháme. Afeliu dusíme zhruba hodinu.
Připravíme si přílohu. Rozehřejeme asi 4 lžíce olivového oleje, přidáme nasekanou cibuli a dozlatova ji osmažíme. Pak přidáme 2 sklenice bulguru, vodu a dobře promícháme. Když směs začne houstnout, odstavíme ji z ohně a 10 minut ji necháme pod utěrkou chladnout.
Afeliu podáváme s připraveným bulgurem.