Afeliu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
olivový olej
1 sklenice červené víno
3 lžičky semena koriandru
500 g vepřové maso
2 sklenice burgur
podle chuti
koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky.

  2. V kastrolu nebo pánvi rozehřejeme olej, vsypeme maso a opražíme jej. Semínka koriandru rozdrtíme a nasypeme na maso. Vše promícháme, vlijeme červené víno, přidáme sůl, koření a promícháme. Afeliu dusíme zhruba hodinu.

  3. Připravíme si přílohu. Rozehřejeme asi 4 lžíce olivového oleje, přidáme nasekanou cibuli a dozlatova ji osmažíme. Pak přidáme 2 sklenice bulguru, vodu a dobře promícháme. Když směs začne houstnout, odstavíme ji z ohně a 10 minut ji necháme pod utěrkou chladnout.

  4. Afeliu podáváme s připraveným bulgurem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy