Zelná bílá polévka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
sůl
2 - 3 ks vejce
2 lžíce ocet
4 - 5 ks brambory
300 ml smetana
kmín
bobkový list
2 lžíce hladká mouka
400 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci uvaříme doměkka zelí s kmínem a bobkovým listem. Stačí asi jeden litr vody. Mezitím zvlášť uvaříme v osolené vodě brambory nakrájené na malé kostičky a v dalším hrnci uvaříme vejce

  2. Uvařené brambory i s vodou přidáme k uvařenému zelí. Smícháme mouku s trochou smetany nebo mléka, uděláme kašičku a přilijeme zbytek smetany nebo mléka a vlijeme do polévky

  3. Když se nám bude zdát, že je toho málo, dolijeme mlékem, smetanou nebo vodou. Polévka pak nebude tak hustá. Dochutíme octem, solí a cukrem. Na závěr nakrájíme na kostičky vejce a přidáme do polévky

  4. Zelnou bílou polévku ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!