Vepřové kostky s fazolkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
150 ml vývar
200 - 250 ml pivo
1 ks malá cibule
1 šálek hladká mouka
2 lžíce citronová šťáva
500 g vepřová plec
2 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
150 g jemné fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko očistíme, nakrájíme na kostky a osolíme. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Čerstvé fazolové lusky očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Mouku promícháme v mikrotenovém sáčku s mletými paprikami

  2. Kostky masa důkladně obalíme v ochucené mouce a postupně zprudka opečeme na oleji. Potom maso podlijeme vývarem a pivem, promícháme ode dna hrnce a zakryté zvolna dusíme doměkka

  3. Mezitím si na pánvičce necháme zpěnit cibulku, vmícháme fazolky, podlijeme malým množstvím vody ochucené citronovou šťávou a krátce podusíme

  4. K měkkému masu vmícháme podušené fazolky s cibulí, vše necháme krátce přejít varem a podle potřeby dochutíme solí

  5. Dušené vepřové kostky s fazolkami servírujeme s barevnými špagetami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!