Vepřové kostky s dušeným hlávkovým zelím a karlovarským knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 ks vejce
ocet
1 lžíce petrželka
2 ks cibule
kmín
2 lžíce sádlo
4 ks rohlíky
1 lžíce hladká mouka
15 dkg polohrubá mouka
1 hlávka bílé zelí
500 g vepřová plec
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso dáme orestovat na cibuli osmaženou dotmava, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme doměkka

  2. Bílé hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, mírně osolíme, přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Pak zelí scedíme a přidáme orestovanou cibuli dozlatova a dále dusíme zelí doměkka. Za stálého míchání ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem

  3. 4 starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Přidáme polohrubou mouku, sůl, žloutek a sníh z jednoho vejce a půl lžičky nasekané petrželky. Takto vypracovanou hmotu vytvarujeme do potravinové folie do válečku, konce stáhneme motouzem a vložíme do vařící vody a vaříme asi 30 minut

  4. Mezitím vyjmeme měkké maso a šťávu zlehka zahustíme hladkou moukou, necháme provařit a scedíme. Uvařený knedlík zbavíme folie a nití, nakrájíme na centimetrové kolečka. Knedlíky klademe na talíře, přidáme dušené zelí, vepřové kostky a podlijeme šťávou

  5. Vepřové kostky s dušeným hlávkovým zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný a vydatný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!