Piškotová roláda s borůvkovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 balíček cukr
5 ks vejce
6 lžic cukr krupice
cukr moučka
1 plátek želatina
6 lžic polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
1 sklenice kompotované borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec tuhý sníh vyšlehaný z bílků.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Horký piškot ihned smotáme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout

  2. Borůvky slijeme, do krému použijeme i trochu šťávy

  3. Želatinu připravíme podle návodu, pak ji zahřejeme a rozpustíme. Vlijeme do směsi z tvarohu, cukru a borůvkové šťávy, řádně promícháme a když začne tuhnout, tak krém rozetřeme na roládu, ze které jsme opatrně sejmuli pečící papír. Posypeme borůvkami. Piškotovou roládu opět zavineme a necháme v chladu ztuhnout

  4. Piškotovou roládu s borůvkovým krémem můžeme jen pocukrovat a krájet na plátky, skvěle chutná k odpolední kávičce i čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!