Pikantní kotletky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
vývar
1 lžíce rajčatový protlak
300 g žampiony
1 ks červená kapie
1 dl suché bílé víno
mletý černý pepř
6 ks malé vepřové kotletky s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky omyjeme, osušíme a tence rozklepeme. Z části odkrojíme od kosti, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme odležet

  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kousky. Česnek sloupneme a nakrájíme na tenké plátky

  3. Na oleji orestujeme plátky česneku dozlatova a ihned je vyjmeme. Do česnekového oleje vložíme kotletky, které opékáme z obou stran do růžové barvy. Kotletky vyjmeme a uchováme na teple

  4. Nyní ve výpeku orestujeme žampiony, nakrájenou kapii, vše podlijeme vínem a krátce povaříme. Jakmile se alkohol odpaří vmícháme rajčatový protlak, podle potřeby vývar a osmahnuté plátky česneku. Vše krátce podusíme a odstavíme

  5. Na nahřáté talíře rozdělíme pikantní kotletky, zalijeme zeleninovou směsí a podáváme s vařeným bramborem nebo hranolky. Na jednu porci počítáme 2 malé kotletky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!