Pálivý smažený květák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vejce
strouhanka
1 ks květák
chilli paprička
hladká mouka
olej na smažení
zeleninový bujón
čerstvě drcené chilli

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme, rozdělíme na větší růžičky a uvaříme doměkka ve vodě dochucené kostkou zeleninového bujonu. Do vody vhodíme 1 - 2 chilli papričky. Pak květák scedíme

  2. Připravíme si do mističek trojobal - hladkou mouku, vejce dochucené solí a trochou nadrceného chilli

  3. Květák nejdřív obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance

  4. Obalené květákové růžičky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova

  5. Pálivý smažený květák podáváme nejlépe s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!