Mexická fazolová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 5 lžic olej sůl majoránka 3 ks cibule feferonka 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 1,5 l voda nebo vývar 1/2 kostky bujon 3 konzervy červené fazole v nálevu světlá hotová jíška
Postup Mexická fazolová polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, začistíme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a smažíme ji dozlatova
Mezitím si otevřeme všechny plechovky fazolí. Dvě vlijeme do mixéru a přidáme nálev z třetí konzervy. Vše společně rozmixujeme, třetí konzervu odložíme stranou
Do cibulového základu vmícháme papriku a ihned zalijeme vývarem a nebo vodou. Pokud jej zaléváme vodou, přidáme půlku bujonu podle chuti. Přilijeme rozmixované fazole a přivedeme k varu. Fazolovou polévku podle potřeby zahustíme hotovou sypkou jíškou. Chvilku provaříme a přidáme koření, sůl, mletý pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Podle chuti můžeme přidat feferonku. Nakonec přidáme celé fazole a fazolovou polévku přivedeme k varu
Mexickou fazolovou polévku podáváme s čerstvým pečivem.