Medailonky z vepřové panenky s pečenými cherry rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g fettuccine
olivový olej
4 lístky čerstvá bazalka
150 g vepřová panenka
mletý černý pepř
5 ks cherry rajčata
2 dl smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na 3 medailonky a zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi. Pánev vložíme péct spolu s cherry rajčaty do trouby předem vyhřáté na 180 °C

  2. Čerstvé fettuccine ponoříme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Na druhou pánev nalijeme smetanu a přivedeme k varu, osolíme, opepříme a přidáme na jemno nakrájenou čerstvou bazalku. Těstoviny po vyjmutí z vroucí vody přidáme do pánve s omáčkou, promícháme a servírujeme

  3. Medailonky z vepřové panenky s pečenými cherry rajčaty servírujeme s čerstvými fettuccine v bazalkovo-smetanové omáčce jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!