Divoký losos pečený v troubě s máslovou zeleninou a vařeným bramborem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky citron
500 g losos
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
koření na ryby
příloha
1 kg brambory
směs
2 balení baby zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Pokud je losos zmražený, necháme ho nejprve rozmrazit. Pokud je losos syrový, rovnou vyfiletujeme a připravíme 4 menší plátky. Plátky lososa osolíme z každé strany a ze strany, kde není kůže, nasypeme přiměřeně koření na ryby Basic - je opravdu dobré a stojí pár korun.

  2. Do pekáčku stříkneme trochu oleje a lososa dáme kůží dolů. Na připravené okořeněné maso dáme plátek citronu (2 - 3 mm silný) bez pecek, protože hrozí zhořknutí. Na citron položíme malinký plátek másla.

  3. Plátky lososa dáme do trouby na 200 °C a pečeme. Při pečení tak po 5 - 7 minutách odstraníme plátky citronu, otočíme kůží nahoru a pečeme ještě 5 minut.

  4. Zeleninu připravíme tak, že si na nejnižším možném stupni na plotně necháme rozpustit máslo a na rozpuštěné máslo nasypeme zmraženou zeleninu a až poté přidáme na střední stupeň. Zeleninu lehce osolíme a dusíme cca 10 -12 minut. Brambory připravíme způsobem, na jaký jsme zvyklí. Já osobně nedávám kmín při přípravě přílohy k rybám.

  5. Divokého lososa pečeného v troubě servírujeme klasickým způsobem s máslovou zeleninou a vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!