Divoké prase v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks cibule
4 lžíce francouzská hořčice
4 ks vepřové maso
mletý černý pepř
100 g slanina nebo jiná uzenina
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa (kýta, krkovice, kotleta) lehce naklepeme, opepříme, posolíme a potřeme francouzskou pikantní hořčicí.

  2. Každý plátek nebo v případě menších plátků (4 - 5 ks na porci) položíme na máslem vymaštěný alobal, hodně posypeme nakrájenou cibulí a kousky slaniny nebo jinou uzeninou, alobal částečně uzavřeme, položíme do rozehřáté trouby na rošt a 45 minut pečeme při 180 °C. Před dokončením dopékáme bez přikrytí pár minut a můžeme podávat.

  3. Každá porce je zabalená a peče se samostatně.

  4. Divoké prase v alobalu podáváme s čerstvým chlebem a oblíbenou salátovou přílohou. Na recept lze použít i klasické vepřové maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!