Divoké kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
250 ml voda
2 listy bobkový list
4 kuličky nové koření
100 ml červené víno
150 g anglická slanina
6 kuliček celý pepř
4 ks kuřecí čtvrtka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky očistíme, opláchneme proudem studené vody a osušíme. Posypeme kořením divočina a osolíme. Slaninu pokrájíme na nudličky, oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka.

  2. Do remosky nalijeme olej, vložíme čtvrtky kuřete, na maso poklademe nudličkami slaniny, kolečky cibule a vše zasypeme kořením.

  3. Mírně podlijeme vodou, uzavřeme poklicí a pečeme doměkka. Behem pečení podléváme vlastní vypečenou šťávou.

  4. Z téměř hotového masa odstraníme koření, podlijeme trochou červeného vína a ještě chvíli pečeme.

  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem a vařeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!