Cukrátka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 dl voda
500 g cukr krupice
1/2 lžičky kyselina citronová
1 špetka potravinářské barvivo
3 kapky tresť

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s vodou svaříme "na lom", což poznáme podle toho, že ponoříme- li lžíci do studené vody, potom do cukrového roztoku a posléze zpět do vody, cukr na ní okamžitě ztvrdne, nelepí se, ale láme. Přidáme kyselinu, tresť (rumovou, mandlovou, kokosovou), barvivo (červené, žluté) a směs promícháme

  2. Potom směs nalijeme na olejem (stačí lehce) potřenou mramorovou desku, na které máme z alobalu potřeného olejem udělaný obrys čtverce. Jakmile začne tuhnout, rozkrájíme ji mastným nožem na čtverečky velikosti bonbónů

  3. Druhý den cukrátka odloupneme. Můžeme balit do pergamenu nebo papírků od bonbónů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy