Bůčková roláda s hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 hrstě hrášek
4 lžíce olej
sůl
4 ks vejce
1 ks cibule
kmín
150 g anglická slanina
1 kg vepřový bok
mletý černý pepř
2 ks vídeňský párek

Postup přípravy receptu

  1. Bůček rozřízneme na širší plát, který naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky anglické slaniny

  2. Na oleji zpěníme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na půlkolečka nakrájený párek a do této směsi vmícháme osolená a rozšlehaná vejce. Mícháme, až se vejce srazí, a nakonec přidáme hrášek. Tuto směs rozetřeme na plát připraveného bůčku

  3. Bůček srolujeme v roládu. Bůčkovou roládu s hráškem sepneme jehlami na špízy, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a okmínujeme. Bůčkovou roládu s hráškem pečeme přikrytou asi 1 hodinu na 220 °C

  4. Hotovou bůčkovou roládu s hráškem krájíme na slabé plátky a podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!