Bílé hlávkové zelí dušené recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 dkg cukr
1 špetka sůl
50 ml ocet
5 dkg cibule
10 dkg sádlo
1 špetka kmín mletý
2 dkg hladká mouka
1 kg hlávkové zelí bílé
2 dl voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí zbavíme horních listů a rozčtvrtíme. Košťál vykrojíme a zelí nakrouháme na jemné nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno

  2. Nakrájené zelí podlijeme vodou nebo vývarem a bez pokličky za občasného míchání dusíme do poloměkka

  3. V jiném kastrole na sádle lehce osmahneme cibuli, přidáme podušené zelí, kmín, sůl, zaprášíme moukou a dodusíme. Nakonec zelí ochutíme cukrem a octem

  4. Podáváme jako přílohu k pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!