Bílé cukroví s mandlemi recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 špetka sůl
150 g máslo
3 lžíce smetana
1 ks bílek
mandle
20 g droždí
100 g cukr moučka
1/2 lžičky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
1/2 lžičky pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Kvasnice rozmícháme se lžičkou cukru, přidáme smetanu a lžíci mouky. Kvásek necháme vyběhnout. Do prosáté mouky rozdrobíme máslo, přidáme špetku soli, skořici, pomerančovou kůru, vzešlý kvásek a vše zpracujeme v hladké vláčné těsto, které ponoříme do větší nádoby se studenou vodou a necháme alespoň 2 hodiny odležet

  2. Mezitím spaříme a oloupeme mandle, které usekáme na hrubší nudličky. Moučkový cukr promícháme s vanilkovým a bílek lehce prošleháme

  3. Odleželé těsto osušíme a rozválíme na plát asi 2 mm silný, ze kterého vykrajujeme oblíbené tvary cukroví. Každý kousek potřeme bílkem a poklademe nudličkami mandlí. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě při 200 °C dorůžova. Ještě horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru

  4. Bílé cukroví můžeme podávat ihned po vychladnutí nebo je uchovat asi týden v dóze. Výborně chutná ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!