Vývar s knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
2 ks vejce
- - petrželka
3 lžíce mléko
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks petržel
100 g rýže
- - pepř mletý
300 g maso mleté vepřové
500 g kosti hovězí

Postup přípravy receptu

  1. Kosti opereme a společně s celou cibulí uvedeme do varu. Když se začne voda vařit, oheň stáhneme a vaříme několik hodin. Část rýže uložíme a zbytek dáme vařit dopoloměkka. Mrkev i petržel nakrájíme na nudličky a vložíme do přecezeného vývaru, přidáme také odloženou rýži a vaříme dopoloměkka. Do mletého přidáme rýží, petrželku, sůl, pepř a vejce. Všechno pořádně promícháme a tvarujeme ze směsi malé knedlíčky, které vkládáme do vroucího vývaru a vaříme 10-15 minut. Už dále nevaříme, do polévky zašleháme rozkvedlané vejce s mlékem a sypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!